2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Drůbková polévka

Název Množství a jednotka
kuřecí drůbka 500 gramů
celer 1/2 kusu
mrkev 1 kus
kořen petržele 2 kusy
cibule 1/2 kusu
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Jarča



Postup
Drůbka důkladně omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme 1 litrem studené vody a dáme vařit. Přidáme kořenovou zeleninu /celer , mrkev, petržel, cibuli neoloupanou/, špetku muškátového květu, nové koření,a sůl. Polévku vaříme 1 hodinu, až jsou drůbky měkké. Poté polévku přecedíme, opět přivedeme k varu a zavaříme do ní podle naši chuti třeba polévkové nudle, kapání apod.


 


RECEPTY

Ořechové rohlíčky

Postup: Bílky s krupicovým cukrem šleháme nad parou do zhoustnutí. Pak přidáme mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Vločková kaše

Postup: Porci vloček třikrát spaříme v cedníku vařící vodou z konvice. Pak vločky... zobrazit recept

RECEPTY

Tříbarevné řezy

Postup: Nejprve si uvaříme pudink ze 1/4 litru mléka, jednoho pudinkového prášku a cca... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechová prkýnka

Postup: Smícháme všechny suroviny v těsto (ořechy dávám jaké zrovna mám, lískáče, někdy... zobrazit recept

RECEPTY

Stryk - Švestkový bramborák

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé kapky). Slijeme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Golf Čeladná

Hledáte restauraci s příjemným personálem a vynikající kuchyní? Zastavte se k...